!-- Google Tag Manager (noscript) -->

Skifting av vindu

Det finnes flere grunner til at utskiftning av husvindu blir aktuelt. Vinduer har en levealder på rundt 20 år, og venter man lenger før utskiftning kan man erfare både punktering, trekk og råteskader. Romerike Glass AS hjelper deg gjerne med montering av nye vinduer, og vi er spesialister på husmorvinduet – Norges mest kjøpte vindu.

Hvordan vet man at et vindu bør skiftes ut?

Det er ikke alltid like lett å vite om et vindu bør skiftes ut eller ikke, men det finnes visse tegn du kan se etter. Om vinduet dugger er det ofte et tegn på at ruten har høy u-verdi, altså at varmeisolasjonen er dårlig. Når varm luft møter den kalde vindusflaten oppstår det dugg som vil renne ned i vinduskarmen og føre til råte. Om man er så uheldig at råten har inntruffet må hele karmen skiftes ut. Noen ganger befinner duggen seg mellom glassrutene, som betyr at forseglingen rundt vinduet ikke er tett.

Et annet tegn på dårlige vinduer er at du kjenner trekk gjennom huset, eller at det er gulvkaldt. Er vinduet punktert vil det se uklart ut, og ha tydelige skjolder. Her har luft og fuktighet trengt inn mellom glasslagene som har redusert isolasjonen og U-verdien på vinduet. Vi assisterer deg gjerne med monteringen av nytt vindu uansett hvilken situasjon du befinner deg i.

Hva skjer om man ikke skifter ut vinduet?

Om du har et vindu som ikke treffer de nødvendige kvalifikasjonene må man bruke mer energi til oppvarming, og med det øker utgiftene. Om man venter for lenge før man skifter et vindu som dugger vil fuktigheten føre til at karmene også må byttes ut, som dermed blir enda en utgift.

Romerike Glass AS har godkjent kurs i montering av brannhemmende konstruksjoner av vinduer, dører og vegger gjennom Glassmesterforbundet. Kontakt oss her.